Radioskugga extravaganza!Dåliga nyheter för tre av jordens befolkning!

Jag ska inte bara söka jobb när jag är nere i Skåne över Valborg, utan jag ska också använda några av dygnets dyrbara timmar åt att måla min mammas nya hus. Det blir ett liv i relativ radioskugga och jag kommer med största sannolikhet inte att kunna förstöra era dagar med svammel, skitsnack och lösa lögner. Inte annat än om ni kommer ner till mammas hus med fikabröd.

Därför lämnar jag er denna onsdag med en CNT och en värdefull tanke.

CNT
Vilken tv-legend, ser till att hålla lugn i landet?
?
Fred i riket Belfrage!

Värdefull tanke.
Jag såg på hennes läppar att hon gillade mig.
Sen lyfte jag blicken och såg att hon hade ett ärr efter en blindtarmsoperation.

Den var kanske inte helt rumsren, men som kompensation, får ni en CNT till.

En CNT till.
Vilken annan tv-legend är fortfarande starkt efterfrågad?
?
Har ni Weise?

Trevlig Valborg! Drick inte ur flaskor med en dödsskalle på etiketten och lek inte med elden!

Förresten! Glöm för Guds skull inte bort att undertecknad fyller år på måndag!!

Hackers go to Hell!IT-nörd eller IT-störd?

 

Jaha, då ska jag hoppa på ytterligare en gruppering i samhället som inte kan försvara sig. Men tänk på att mina åsikter och teorier inte på något sätt är vetenskapliga. De är ju knappt skapliga. De är i alla fall högst personliga, men har ni klagomål så håll dem inom er likt en isländsk vulkan som INTE bestämt sig för att jävlas med flygtrafiken.


Gruppen som jag ska häckla idag, är som ni redan har förstått, IT-nördar. Vad gör de för gott egentligen? De försöker få oss att tro att de tillför något genom sin expertis och sina jönsiga kunskaper om datorer och tillhörande trams. Jag tänkte inleda genom att helt enkelt beskriva en IT-nörd genom hans (jag skriver hans för enkelhetens skull eftersom att antalet kvinnliga IT-nördar utgör ca.1.7% av den totala IT-populationen, globalt sett) klädsel, kroppsliga lekamen samt personlighet.


Klädsel.
En klassisk IT-nörd är ju egentligen ointresserad av kläder i allmänhet och mode i synnerhet. Därför är det inte helt ovanligt att han sitter naken vid datorskärmen, när han är hemma i sin ensamhet. Detta är egentligen inte något sexuellt, utan handlar alltså om att han inte gillar att klä sig. Förvisso kan han med jämna mellanrum (varannan timme) sätta sig vid datorn för att ”undersöka sin kropp”, men det är ju inte enbart IT-nördar som gör så. I de fall som IT-nörden nyttjar sin dator för att ”möta våren”, är det att betrakta som den enda egentliga motion han tillgodoser sig.


Nå, hur ser man på en person om han tillhör IT-släktet? Vi börjar uppifrån med en kraftigt urtvättad pikétröja från Dressman. I de fall som han inte bor hemma hos sin mamma, är tröjan inte urtvättad, utan utsliten. I bägge fallen, härstammar den från ett ”Tag 3, betala för 2”-erbjudande från Dressman.


Pikétröjan möts någonstans strax över naveln av ett par rejält skrynkliga bleka chinos, även dessa från tidigare nämnda norska klädkedja. Relationen tvätt eller utnött är densamma som det var för tröjan. Mor = Urtvättad. Bor själv = Ur-äcklig.


Byxorna, som givetvis ter sig för korta, för att användaren tvunget vill ha linningen så nära armhålorna som möjligt, är egentligen perfekta i längd. Då de nu dragits upp så högt så att man kan se om testiklarna har fallit ner i säcken eller ej, skönjer man ett par vita tubsockor med en röd och en blå rand. Behöver jag berätta var dessa sportsockor är inköpta? Har testiklarna ramlat ner som de ska, kan man ge sig fan på att de ångrar sig nu. Är det nu så att vår IT-nörd tänkt ge sig ut i den farliga världen utanför pojkrummet, glider han helst ner i ett par svarta fotriktiga lågskor med kraftig gummisula. Dessa är tänkta att räcka ett mansliv och någon tanke på att inhandla skokräm, finns absolut inte. Den hemmaboende nörden, kan dock få sina putsade av kära mor, någon gång om året, när det ska firas födelsedag hos någon äldre släkting eller granne.


Några accessoarer förutom en 300 liters Fjällrävenryggsäck fylld till bredden av PC-prylar och Jolt Cola*, är svåra att finna hos den genomsnittlige IT-nörden. Ibland blir de dock lite tokiga och fulla i fan och får för sig att ta på sig en bandana** vid helt fel tillfällen. Som t.ex vid begravningar, bröllop och andra subtilare tillställningar. Glasögon räknas i deras fall som en kroppsdel.


IT-kroppen.
Hm, Gudarna ska veta att det är med blandade känslor jag visualiserar en naken IT-nörd, men vad gör jag inte för er, mina kära läsare? Även här, börjar vi från toppen.


En rufsigt, illaluktande lätt fuktig, på gränsen till möglig frisyr, med en distinkt doft (stank) av cigarettrök och Jolt-rap. Usch! Hyn liknar huvudsakligen den man finner hos tre veckor gamla kultingar. Hårlös, blek med rosa accent vid kinder och skinkor. Jag hörde talas om en som var så blek att han en gång misstogs för ett badlakan och blev ihopvikt och nerlagd i en killes strandväska.

En nörds mamma, bäddar med svarta lakan, bara för att veta om han gått och lagt sig eller ej. Vi fortsätter. Sluttande armar som når ner till händer vars alldeles för långa naglar har samma färg som äpplemos. Från halsen och neråt möts vi i fallande skala, och jag lovar den är fallande, av två sk. ”bitchtits”***, en mage som påminner mest om den hos ett Vietnamesiskt hängbuksvin. Dock utan det svarta muskiga håret. Hår är däremot det vi möts av härnäst. Hår och obeskrivligt mycket hår. STOPP! Fantasi eller inte, så går vi vidare innan jag vomerar.


Ja, vad fan skriver man om IT-nördens utsvängda koben och hans utåtpekande fötter? Även dessa prydda med för långa, gula naglar. Nä, nu måste jag snabbt avsluta det här.


Personligheten.
En IT-nörds personlighet påminner mest om den hos en kaxig kalkons. De studsar och tror de är något, men man inser snabbt att de är ofarliga, stryper dem och öser in dem i en ugn som håller ca. 225 grader. Glöm inte att ösa dem en gång i halvtimmen för saftigast resultat. Bon Appetit!


IT-nörden glider många gånger omkring på ett kontor och tror han äger alla likt trälar. Detta för att han har ”makten”. Eller alla tror att han har makten att förstöra deras liv genom att plantera buggar i deras jobbdator. Nog fan kommer IT-killen på jobbet till din dator för att fixa ett fel och adderar två? Va, varför är annars hans närvaro berättigad? Fixa fel, snabbt! Sen sitter han där i din stol och fnyser. Varje gång du subtilt frågar om något, rullas hans ögon in i huvudet och du får en suck till svars. Är det klokt att en kille som är så kaxig på dagtid, aldrig har tilltalat en levande kvinna ute på krogen? Flickvän har han, men hon består av 100% latex och går under namnet "Sjömansbrud" i Hustlers postorderkatalog. Dessutom är han osedvanligt tuff på kontoret, med tanke på att han har två riktiga vänner IRL. Sin mormor och en lanarpolare i Indien.

Sen undrar jag hur fan det kommer sig att dessa små svin som tycker de är så jävla duktiga, inte kan instruera någon ens behjälpligt? De går rakt in på punkt tre, när de beskriver vad man ska göra. Aldrig 1, 2, 3. Nä, direkt på punkt 3. Varför? Jo, för att punkt 1 och 2 är ju så jävla basala att tom hans mormor kan dem och vi är alldeles för fega för att erkänna att hans mormor vet mer än oss själva och vi är tillbaka på ruta ett.


-Datasupporten tack!


*Jolt Cola = En legendarisk coladryck som sägs innehålla tillräckligt med koffein för att hålla alla i Jönköping vakna i tre dygn. En i vanliga fall rätt trött stad.


**Bandana = En scarfs som gör sig bäst på Axl Rose- eller Eddie Van Halentypen. Helt enkelt en mönstrad snusnäsduk som glamrockare gärna knyter över pannan när hårfästet är på väg att pensionera sig.


***Bitchtits = Utstående bröstvårtor likt de som tydligen muskelbyggare som knaprar ryssfemmor, har en tendens att få. Ser ut som de första brösten en flicka vaknar upp och skräckslaget tittar ner på i början av sin pubertet. Påminner även om de på en dräktig dalmatinertik.


 Förresten! Med tanke på kvällens fotbollsmatch. Hur mycket Zlatan än vinner, har han bara en Seger.


Den som väntar på...Den som väntar på något gott...här på min blogg, får vänta tills Bermuda fryser till is. Detta kan inträffa tidigare än vi tror, enligt Al Gore.

Innan jag vädrar mina åsikter om fenomenet IT-nördar, tänkte jag åka och byta kolsyretuben till Sodastreamern. Tyvärr har jag blivit en slav under denna maskin och kan numera bara dricka stilla vatten när jag idrottar. Tack gode Gud, idrottar jag inte längre och slipper således detta.

Ni kan väl syssla med något annat så länge? Damma hyllorna? Torka av skrivbordet? Rensa datorn på barnförbjudna filer? Eller varför inte jobba en stund? Förlåt, det sista menade jag inte.

Ha tålamod och återkom gärna om en stund. Kan ni läsa mig på FB, vet ni med besked att jag aviserar min ankomst!

Knus!

IT-nörds!Ja, då var det dags att laga rotmos till familjen! Glöm nu inte att kolla in bloggen imorgon, då jag tänkte pressa fram lite kul om IT-nördar. Något som jag lovade i ett svagt ögonblick för någon veckan sedan. Själv är jag raka motsatsen till en IT-nörd, då jag är IT-störd.

Vi får väl se om jag kan komma på något rättvist att skriva om dessa halvapor. Nä, nu ska jag inte börja i fel ände och döma ut dem redan idag. Men imorgon era jävla missfoster! Nä, rotmos var det ju.

Förresten! Innan jag stänger ner hemmadatorsenheten, tänkte jag ge er några synonymer på ordet badmössa, lagom till att det första doppet i haven nu nalkas.

Alltså, vad ni kan kalla badmössa om själva ordet badmössa skulle försvinna temporärt ur ert ordförråd;

Dykhinna
Arneborgare
Simkådis
Östersjökeps
Crawlspets
Badcabriolet
Spitzluva
En Weismullare
Sjögummi
Mjällballong
Vattenbasker
Fukthuva
Dykskydd
U-båtsboj
Vågklyvare
Durexturban
Plaskhinna
Öronhållare och Skallförlöjligare.

Detta var ett axplock, men jag hoppas de kan komma till nytta i vår och sommar. Det krävs också lite sportkunskaper för att fatta vissa. Så för er som inte vet att Arne Borg, Mark Spitz och Johnny Weismuller var framstående simmare på sin tid, tough luck!

Nådde morfar upp?Ja, hur blev det med MackMyran i lördags undrar ni kanske? Inte?

Näha, men jag kan berätta att Miltons morfar inte bara nådde upp till MackMyran, utan även till Laphroigen, Angosturarommen och den svarta Famouse Grousen. Tvättade jag bilen? NEJ! Jag glömde bort bilen i samma sekund som Mackmyran...nä, nu orkar jag inte skriva Mackmyra längre! Vilket jävla namn! Hur fan kan man oavsett anledning, döpa något svenskt med myra i namnet?? Är det någon (och ljug nu inte), som kan nämna detta varumärke, utan att tänka på små ettriga pissmyror som slingrar sig igenom skogen med små grässtrån och liknande mellan käftarna? "Jag é så jävla duktig!" "Jag é så jävla stark som kan bära min egen vikt gånger 5000!" Jo, visst fan é du duktig myrjävel, men smaka mina All Stars och försök bära mig!!!!

Var var vi?
Jo, bilen var glömd, Milton gick och la sig och jag luktade tjära* i munnen. Vilken fulländad kväll!

Dagen efter vaknade Milton tidigt, bilen stod smutsig på uppfarten och jag...jag luktade tjära i munnen.

Som sagt, vilken fulländad kväll!

*Laphroig är ett skotskt whiskymärke med en distinkt tjärig doft- och smakkaraktär.

OBS! Missa inte min lilla dikt/sångtext som jag skrev innan idag och som ni hittar lite längre ner.

Förresten! När programledaren tog in kvällens jäst, blev det andra bullar av.

Personlig hygienGoddag klassen!

Jag hoppas inte det var någon som tog illa vid sig igår när jag skrev att ni, mina läsare inte var fler än en skolklass. Det kanske finns de som lider väldiga kval av att påminnas om sin skoltid, vad vet jag? Sen kanske några av er blev lite ledsna, när jag rankade er efter glass och skor, men det var ju mest på skämt (inte).

Nu tänkte jag skriva en liten dikt som jag skrev för några år sedan idag. Här är den och den är på engelska. Så de av er som behöver någon som översätter, spring och hämta någon, så väntar jag här så länge.

Har dom gått? Haha, "väntar här så länge". I don´t think so!
Det var även det engelska och vi kan se det som lite uppvärmning.

Här kommer texten och den handlar om vikten av personlig hygien. Ej självupplevd, endast uppdiktad!!!

I´m lonely and sad,
everything seems so bad,
and I´m thinking of you all the time.

You promised to call me,
but you never do,
you probably don´t even care?

Time´s flying by
and I´m wondering why
have I done something terribly wrong?

And I think of your face.
It has beaty and grace,
that´s why I´m singing this song.

Last time I saw you,
you where so beatiful,
you smiled and then you took off.

You live in your world,
and I live in mine.
I´m afraid that you think that is fine.

I had given up hope,
then bought soap on a rope,
and then suddenly your were mine!

Ja, som det kan gå. Vilka krav de moderna tjejerna ställer på oss egentligen. Duscha nu! Men, du kan väl i alla fall stryka den där hemska skjortan?! Ska du ha de fula gamla skorna, måste du putsa upp dem! Nä, inte glass i sängen! Måste du gasa på så mycket när du får grönt ljus?! Det låter om dig när du äter! Tror du handduken torkar om den ligger på golvet?! Åh, varför hyrde du den, jag vill somna tjugo minuter in i en helt annan film. Etc, etc.

Ej självupplevt, endas uppdiktat! ; )

Förresten! Killen var något långsammare än ljusets hastighet. Stearinljusets!


BBQ, I love UKan man grilla för mycket?
När jag nu legat magsjuk i ett dygn, misstänker jag, att det faktiskt kan vara möjligt.

Det får då lite tråkiga konsekvenser. Ja, jag bryr mig inte så mycket om mig själv och mina sittsår som är formade exakt efter sittringen på toa, utan om er. Er, mina älskade läsare. Ni är till antalet inte mycket större än en skolklass, men ni är mitt allt! Nja, kanske inte mitt allt, men efter min familj, min bil, min tv, Soda-streamern, mina nya högtalare, min cykel, mina nya All Stars, min kudde och mörk choklad är ni....nä vänta, glass med kakdeg och marshmallows, så är ni mitt allt. Mitt absoluta allt!

Ja, konsekvenserna som jag varnat för, är att jag helt enkelt inte kan komma på något roligt att skriva, när jag sitter på toaletten. Det borde ju vara en stor inspirationskälla, det där med toa, men det lämnar jag till 90% av alla svenska stå-uppare som verkar använda toan såsom deras enda källa till kul. Sorgligt, men tyvärr sant.

Sånt sysslar inte jag med.

Good bajs!

Förresten! Jag förstod inte varför snubben hängde inne på herrarnas hela kvällen, men sen förstod jag att han älskade att lyssna på kiss.


Helgstängt!Idag får ni roa er på annat håll då jag i rollen som fantastisk pojkvän och pappa, ska hjälpa min flickvän med den möhippa* som hon arrangerar för sin kusin. Här ska städas och dukas och sen ska jag putsa upp strippålen. Nja, det sista där var kanske inte helt sant. Jag är strängt emot striptease** och de får nöja sig med tårta till kaffet.

Sen bär det iväg ner till morfar, där jag och Sir Milton***, ska grilla, bada och tvätta bilen****. Har jag tur når morfar upp till sin Mackmyra och kvällen kan bli riktigt trevlig.

*Läs gärna min tidigare teori om möhippor.
**Manlig.
***Som är min son och inte en svärfar som har fått hybris.
****Dricka öl i solen.

Ha en härlig helg och gör nu massor av dumt.

Förresten! Mannen var frisk som en nötkärna, men tyvärr lika smart.

Vem gillar?Ja, då har jag kommit på lite under min dagliga powerwalk. Jo, jag powerwalkar faktiskt, för jag tycker att det är kul och nyttigt att powerwalka. Powerwalkar ni?

Inte? Nä, vi behöver ju inte alla powerwalka. Vad har jag nu funderat på då? Jo, helt enkelt saker som jag inte gillar. Ni kanske älskar dessa saker och då kan ni dra dit pepparn växer. Förövrigt ett ställe, dit inte ens personalen på Kockens kryddor vill resa.

Vem gillar?

Folk som powerwalkar*.


Folk som går på vänster sida på gångbanor. Hallå! Vi gick över till högertrafik för 43 år sen!


Folk som inte lägger upp avgränsarpinnen efter sina matvaror på kassabandet.


Han som sätter sig bredvid dig på bussen och stinker gammal armsvett. En odör som han försöker dölja genom att pysa ut lökrapar var femte minut.


It-killen** på ditt kontor som tror att han är världens härskare på arbetstid, men som har två kompisar privat. Sin farmor och en datasupportkille som bor i Indien.


Telefonsäljaren som vill ge dig ett alldeles ”speciellt” erbjudande för att du är en sådan bra kund och som varit hos dem så länge nu. Hallå, grabben! Jag har varit kund hos er i 7 veckor!


De tre olika säljare som ringer från samma företag samma vecka och undrar om du vill ha, låt oss säga DN, för ett specialpris, när du precis TECKNAT ETT AVTAL MED FUCKING DN FÖR FYRA VECKOR SEDAN!!


När TV4 avbryter filmen med nyheterna som de ändå kört en gång i timmen hela jävla dagen. Ja, vi vet att Eyjafuckingfjollajökull är aktiv!!!!!!


Att Lennart Ekdal är så jävla mesig mot fuskbyggarna i TV4. Vad har hänt med hans huggtänder? För fem år sedan hade han sprungit fram och virat mikrofonsladden runt halsen på dem och sparkat dem på kulpåsen.


Att Martin Timell går runt som en nyexaminerad präst i samma program. Känns som att han vill stänka vigvatten på alla sneda och vinda väggar.


Folk som ökar hastigheten när man kör om dem.


Folk som kör om en, för att 25 meter senare ta till höger och parkera. Pucko!


Att pizza sägs vara onyttigt. Det är inte pizzan, utan jordnötterna vid sidan av som är onyttiga!


Taxichaufförer som envisas med att spara lite vitlöksdressing i mustaschen.


Samma taxichaufför som också envisas med att röka fyra bloss på sin cigarett mellan samtliga körningar.


Att framkörningsavgiften i Stockholm räcker för att ta sig med taxi mellan Malmö-Helsingborg.


Att framkörningsavgiften i Stockholm räcker för att föda en familj i Ghana i fem dagar. Inklusive videofilm och snacks. Synd att de saknar tv och istället kastar frisbee med DVD:n.


Videouthyrare som hyr ut film till familjer som saknar dvd-spelare.


Killar som lirar frisbee-golf på stranden och glömmer bort att jag inte gillar sand i min baguette. Nä, det får bli sista gången i år vi tar semestern i Ghana.


Människor som klagar på andra människor och utnyttjar sin blogg till syftet.


*
Har ni förresten sett de här medelålders kvinnorna som powerwalkar som om de gick i Hitlers paradmarsch i Berlin 1936? Vissa ser iofs ut som att de var på plats då. Lustig syn.


**
Han som alltid fnyser och skakar på huvudet för att du inte har de senaste uppdateringarna och de senaste spelen och ändå aldrig har tilltalat en levande kvinna på krogen. Sin flickvän däremot, som går under namnet ”Sjömansbrud” i Hustlers postorderkatalog, för han dagligen små konversationer med. ”Who´s your daddy?” Who´s your puppy?” "Nej, när ska jag lära mig att jag är gummiallergiker?!"

 
Ja, det var några små instick. Fler lär komma längre fram, men ni ska ju sköta era jobb också, eller hur?


Förresten! Coachen tyckte att killen var för kort för basket. Då blev han skitsur och klättrade upp på avbytarbänken.


Välkommen till min krubba.

Hej och välkomna till mitt lilla krypin. Ja, för er som aldrig varit här innan, så har jag valt att lägga upp en bild på mig själv längst upp till höger. Den är tagen för två år sedan, när min sambo bjöd mig på en spa-weekend i Söderköping. Där kan man även klicka fram lite lätt info om mig då. Under bilden alltså, inte i Söderköping. Ingen speciell information så, men ändå. Sen går vi vidare ner i högermarginalen och då hittar vi helt enkelt tidigare artiklar/inlägg som jag har skrivit följt av lite annat tjafs som arkiv och lite länkar. Hittabrf är min fagre svågers företag och är en alldeles utmärkt site för er som...er som...ja, det får han förklara. Det har med bostadsrättsföreningar att göra. En trevlig prick som gillar räkröra och dataspel är han i alla fall.

Förflyttar vi oss sen in till vänster i skärmen, kommer vi in i det sk. finrummet. Egentligen är det ett vardagsrum, men det låter bättre med finrum. Här hittar man då de små skrifter och inlägg som jag har knappat ner och sen lagt upp som det heter. Lagt upp på min blogg som vi säger i branschen. Sen med teknikens hjälp kan vi sk. scrolla oss ner för att på så sätt kunna läsa de tidigare inläggen som jag "lagt upp". En genväg till dessa inlägg är givetvis antingen genom länkarna til höger eller i arkivet. Nu har jag ju inte varit här så länge, så det finns ju inget arkiv ännu, men inläggen syns ju som sagt till höger under bilden på mig som är tagen i Söderköping för två år sedan, då min sambo bjöd mig på en spa-helg. Haha, la ni märke till att jag bytt ut ordet weekend mot ordet helg? Detta för att de svenskspråkiga läsarna inte ska villa bort sig och inte hitta ut.

Tittar vi slutligen rakt upp, hittar ni själva namnet elller rubriken på bloggen. Den är tätt följd av en fyndig underrubrik/pay-off.

För övrigt, hoppas jag kunna underhålla här ett bra tag framöver och hoppas också att antalet gäster hela tiden ökar.

För att hitta ut härifrån kan ni antingen; stänga ner fönstret i webbläsaren, stänga webbläsaren helt, stänga av datorn eller slänga ut datorn genom fönstret. Har ni inget fönster, går det lika bra med cylinderarkivet (papperskorgen)

Ja, detta var min "crib", kul att ni ville komma, men nu måste ni dra för jag ska laga mat.

"Be careful out there!"Lita på en sak! Det är att ni inte ska lita på mig, när jag skriver att jag bara ska göra ett inlägg pga städning eller något annt kul. Nu HAR jag faktiskt städat riktigt bra och mycket, men det blev liksom lite tid över för några snabba åsikter.

När jag går här och dammsuger, kan jag inte låta bli att reta mig på hur man går på tv-kanalernas "lobbande" och införsäljning (trailers) av nya äventyr/deckar/polisserier. Den ena är bättre och modernare än den andra. De som verkligen var först ut med denna typen av marknadsföring, var ju SVT, när de lanserade Twin Peaks i början av 90-talet. Man sa bl.a att folk på partyn i USA, hade stannat upp festen för att se och diskutera det senaste avsnittet. Sure! Själv jag orkade med två avsnitt. Nu har ju serien blivit kultförklarad av någon anledning, men whatever.

Jo, som sagt, den ena serien är vassare, smartare, snyggare än den andra, men lik förbannat är det bara gamla avdankade filmskådespelare som inte längre får göra film som vi få se i rollerna som knivskarpa poliser eller rättsläkare etc. Sen lär man sig inte när det är dags att lägga av. Tänker närmst på Lost, där det onekligen är manusförfattarna som är rejält lost. Kan tänka mig att den vanligaste meningen på deras redaktion är;(översatt till svenskt uttryck) -"Nej, nu gräver vi fan gropen ännu djupare! Eller 24! Nä, förresten, jag väljer att inte kommentera 24.

Hur många mord kan det förresten begås på en ort i storleken av Trosa eller Mjölby? Midsomer på semestern? Nä, jag tål inte blod. Likbärarlaget i Midsomer, måste ju för fan sjukskriva sig varannan dag för ryggbesvär.

Nä, det finns bara en polis/deckarserie! Vilken? Jo, självklart Hill Street Blues! Vem kunde sluka en hel gullök som om det vore ett Granny Smith-äpple, som sergeant Michael Belker?Sen det känsliga förhållandet mellan Captain Furillo och advokat Joyce Davenport? Vad lärde vi oss inte om relationer där? Eller vem ville inte ge den mesige, velige Lieutenant Henry Goldblume* en liten vänlig lavett, så han kunde ta ett beslut osv.? Eller Lucy Bates. Hon med den stora näsan som liksom fått sin roll för att hennes mamma bodde granne med producentens kusins lumparkompis. Hennes roll handlade mest om att gå i mellan när några rök ihop på stationen.

Eller när Phil Esterhaus tjatade om att de skulle; "Se upp därute", efter genomgången. Ett jävla tjatande! Eller det trötta jävla tjafsandet mellan kollegorna Renko och Hill! Å, jävlar vad jag ville döda Lieutenant Howard Hunter. Nä, nu blir jag bara förbannad! Vilken skitserie! NEJ! Jesus Martinez! Fucking Jesus Martinez!! Honom ville jag kasta en trätoffla i pannan på! Dra en snöskyffel över hans högra öra och snärta honom med en våt handduk på låret! Å andra sidan, var det tack vare honom man lärde sig att spanjorerna uttalar jesus som hessuss.

*Lekte inte Goldblume "gömma salamin" med Furillos exfru förresten?

Men annars var det ju en riktigt bra serie. Kanske den bästa?

Stängt pga städning!Godförmiddag kära läsare (funkar ju tyvärr i singularis också).

Idag håller butiken stängt, då jag tänkte städa hela lägenheten för allt vad det innebär. "Idag håller butiken stängt", är väl ett rätt töntigt uttryck, när allt kommer omkring? "När allt kommer omkring" är ju inte mycket bättre? Nåja, idag har jag alltså knutit ett förkläde runt getingmidjan och hoppas åstadkomma något nyttigare än att bara söka jobb hela tiden. Getingmidjan är för övrigt en sk. sanning med modifikation. I varje god getingfamilj, finns ju alltid en lite knubbigare geting som lever mer för dagen och tycker att man ska njuta av livet. En liten chokladbit då och då som sköljs ner av en kroppsvarm calvados eller en fickljummen konjak. Eller i getingens fall, att ta sig en geting.

På tal om städning, så förslog min älskade sambo för ett tag sen, när vi skulle putsa fönstrena, att vi skulle torka av dem med tidningspapper. Tidningspapper?! Hon var övertygad(?) om att det var det rätta. Kajsa fucking Warg tänkte jag för mig själv, men accepterade. Fem minuter senare kunde jag läsa sportresultat och vad som skulle visas på Kanal 5 i en av rutorna. Det projektet lades ner, men jag kunde inte låta bli att tänka på dessa gamla husmorsmyter. Vem i min ålder förbjöds t.ex inte, att inte bada, av sin mor, efter att man hade ätit. Där satt vi trettio badsugna småungar längs med strandkanten i Höllviken och väntade på klartecken från respektive mor, innan fick fick kasta oss i böljorna. Tragiskt. Vissa hade ätit så mycket att de fick inte gå i förrän solen gått ner och alla vi andra satt hemma vid köksbordet och åt kvällsmat.

Tänk ändå så upplysta vi har blifwit sedan Kajsa " Man tager vad man haver" Warg lärde oss hur och vad man skulle tillaga. Bara namnet på hennes kända kokbok, skrämmer ju den mest luttrade idag. "Hjelpreda i hushållningen för unga fruntimber". Jag har självklart inte själv läst detta verk, men kan tänka mig hur mycket skit som våra mödrar och mormödrar lurades att tro. Men det var väl rätt på den tiden då barkbröd var hetare än wasabinötter?

Nä, tidningen ska läsas medan man äter på en luftmadrass i vattnet.

Nä, eftersom er egen husmamsell (undertecknad) inte kan komma på något kul att skriva idag, utan måste damma, fejja och parkera Miltons leksaksbilar efter storlek, färg och märke, får ni roa er på annat håll.

Okej, en CNT for the road;

Vilken svensk hockeylegend, gillar inte förspel?
?
Börja Samlag!

Bytesrätt eller bytesätt?Jo, nu kan man läsa att det är kärlekskris i kungahuset. Kan bara gissa att det är Kungen som tröttnat på Silvia och vill byta? Det har ju visat sig att Kungen fick igenom 12 300 dagars öppet köp när de gifte sig.

Silvia ska också enligt vaga källor, sakna livet som OS-värdinna och går tydligen runt på Stockholms Stadion och pekar på tomma sittplatser och hänvisar människor till toaletter och korvstånd. Hon har känts igen på det något överdrivna leendet, klädnypan i nacken samt ett exemplar av Leni Riefenstahls "Viljans triumf" under armen.

Det har varit ytterst svårt att få något officiellt uttalande från Kungen, men tydligen står han och visslar på högstadiebrudar från slottets balkonger på eftermiddagarna. Slottsväbel Knut av Rhep, påstår dock att han visslar efter sin jakthund Pompe CXVll. 15-åriga studentskan Sally Säker, vittnar dock om att han skjutit gummiband efter dem när de gått förbi.

Enligt en av Hans Höghets närmaste vänner ska han ha sagt på en cocktailtillställning häromleden att; "Jag vill helst smälta ner det som finns kvar av Silvia och rekonstruera om henne med ventil i ryggen och kladdfritt läppstift." Lite absurt säger jag, men om det gör den lille gynnaren lyckligare, så varför inte?

Jag ska givetvis gräva vidare i denna till synes enorma nyhet, och återkomma när jag inte vet ett skit och fortsätta fabulera.

För er tunga royalister, vill jag bara påpeka att detta är en teori och bara en teori. Kungen och Silvia lever måhända ett ultralyckligt liv och oroar sig egentligen bara för om Kungen ska tända sin cigarett på filtersidan eller inte, när han ska till att röka.

Förresten! Nu får det vara slut på den här mexikanska snabbmaten! Taco adjö!

Väderspänning. 

Väderkommentator Inga Mohln, anmäldes som saknad av sin ständigt inoljade exmake
Peter Oleum.


I dagspressen kunde man läsa;  


JAG SAKNAR INGA MOHLN!


Vet ni med er att ni sett Mohln, ring följande jourhavare:


Stig Af Tåhget: 08-99 99 99


Bo Bra: 08-99 99 89


Inge Nidé: 08-99 99 79


Pär Ohnglass: 08-99 99 69

 

Det dröjde inte många signaler, sen svarade Inge Nidé i sin lur;


- Det är Inge Nidé!


- Nähä, hördes det i andra änden, följt av ett klick.

 

Det fjärde samtalet bar dock frukt.


- Jag tror jag vet var Inga Mohln befinner sig, sa en man i medelklassen som läst annonsen och bestämt sig för att ringa in den och klippa ut den.


- Möt mig vid södra kajen kl.12!


Men eftersom staden låg i inlandet, träffades de aldrig.

 

Idag, tre veckor efter Ingas försvinnande, vet fortfarande ingen om Elvis Presley verkligen är död. Inga Mohln däremot, hittades fullt påklädd i sitt vardagsrum, dagen efter hon anmälts försvunnen.


- Var har du varit?!, skrek hennes exman aldrig till henne.

- Annonsen i tidningen kostade när allt kommer omkring, 1 200 kronor!


- Var ska jag få dom pengarna ifrån?, sa den ständigt ledige Peter Oleum, inoljad som han var.


- Lek med tanken, men akta pumpen!, sa Inga.


- Nä, den gubben går jag inte på, väste Peter och pekade på den ilsket röda gubben vid övergångsstället.

- Trafikvett har du i alla fall din gamle get, tillade Inga.


Sedan den dagen har ingen sett varken Inga, Peter eller Elvis Presley* heller för den delen.

THE END


*Det finns dock de som säger sig ha sett "The King". De kan många gånger kännas igen genom sin solbränna i nacken, sina tjugosju kusiner varav de har barn med tolv av dem samt på deras mellanrum mellan framtänderna som sträcker sig från visdomstand till visdomstand. Trots detta mellanrum, lyckas de allt som oftast ändå bita fast ett halmstrå i munnen. De känns också igen på sitt boende. Silverglänsande (i de finare familjerna) husvagn som trots sitt namn "rörliga hem", tillverkas utan hjul. Sist men inte minst känner du igen ett riktigt Elvisfans på löspolisongerna. Har de riktiga polisonger är det deras fru eller lillasyster (älskarinna).

Psst! Förresten. ”Roa dig kungligt sa Silvia och särade på benen.” ”Ah, jag älskar buskis, svarade kungen.”

 

 


Dagens CNT!

Vem är Sveriges mest auktoritära radioprogramledare och komiker?

?

Pondus Enhörning!


10 skäl till varför du borde banta.

 

God tisdag!

Nu är våren här och många börjar oroar sig för om de kommer att kunna gå så där nonchalant längs med strandkanten i sommar. Ja, ni kommer ihåg, så som man gjorde när man var typ 16. Jag har i alla fall bestämt mig för att lämna vassen, så in i vassen. En strandtupp, yes I am! Därför har jag listat 10 vanliga orsaker och skäl till varför man bör fundera på att genomlida en bantningskur.

1. Grannen under slår huvudet i sin taklampa, när han sätter sig upp i sin säng.

2. Du får alltid anmärkningar på vänster fram och vänster bakdäck vid bilbesiktningen.

3. Du får byta glödlampan i kylskåpet varje vecka.

4. Du blir alltid placerad i mittgången när du flyger.

5. Babben Larsson tycker att du behöver röra på dig mer.

6. Du får julkort från Scan varje år.

7. Vattnet rinner över kanten när du går i poolen.

8. Du får hotbrev från Kapten Ahab.

9. Du kan hälla en liter mjölk i naveln, utan att det rinner över.

10. Senast du simmade i havet, fick du en harpun i arslet (ref.punkt 8).

Lycka till och förresten! Han hällde snapsen i fel strupe. Bordsgrannens!

Dagens CNT!

Vem anses som världens sämsta countrysångerska?

-?

Dålig Parton!

Varför är där aldrig några snygga tjejer på möhipporna?Jo, jag har en teori. En teori som inte på långa vägar är vetenskapligt bevisad, men jag räknar trots allt kallt med att den inom kort kommer att presenteras i Vetenskapens Värld i SVT eller motsvarande forum i någon annan tv-kanal. Jag kastar helt enkelt ut en liten tes, sen är det såklart upp till er att eventuellt känna igen fenomenet. Undertecknad räknar också kallt med att inga tjejer kommer att ansluta till ”rörelsen”.


Men för att inte helt uteslutas ur det täckta könets sällskap, poängterar jag att det finns ingen regel utan undantag.


Nu till ämnet.

Jag har under årens lopp (och det är ett någerlunda långt lopp, så här långt), lagt märke till att de möhippor som ganska ofta invaderar gator och torg i samband med vårens entré och stadens uteserveringar sträcker på sina dukar och öppnar sina ölkranar utomhus, endast tycks innehålla fula tjejer?! Eller som en av Robert Gustavssons karaktärer i Torsk på Talinn, hade uttryckt det, ”andrasorteringen” och ”skadat gods”.


Likt små hjorder av vilsna gnuer, hoppar de nervöst fram och tillbaka mellan restaurangerna. Den fysiska likheten med gnuer handlar dock mer om hur de rör sig än hur de ser ut. För några gnuer är de absolut inte. Nä, de saknar gnuernas vackra profil, långa slanka ben och smäckra lekamen. De flesta möhippetjejer verkar mer vilja efterlikna våta pudeltikar. Våta pudeltikar med alldeles för mycket make-up dessutom. Den enda som skiljer sig från de övriga pudlarna är förstås den påstådda bruden. Ja, lägg märke till att jag skriver påstådda. Det är nämligen här min teori tar sin början.


Denna så kallat blivande brud ser oftast ut som en korsning mellan en påskkyckling och en halvt uppäten valross. Självklart är det hon som bestämmer hur och åt vilket håll hjorden ska styra och där går hon med gul kycklingdräkt, prinsesstiara i plast  och med en låda skräp från Buttricks på magen. Sen har hon, för min tes den så viktiga skylten på magen där man klart och tydligt kan läsa texten; ”Kyssar 5:-”.  Jodå, här kan vi andra få chansen att kyssa denna skräcködla för den nästan obefintliga summan av fem svenska kronor. En summa som för övrigt inte ändrats sedan 1978. Är det inte märkligt? Mjölken, bensinen, ja, vad har inte blivit dyrare sedan 1978? Jo, möhippekyssarna! Det är nämligen oerhört känsligt att höja priset eftersom att leverantören är enormt beroende av dessa och kan inte på något sätt riskera att dessa utebliver som protest från konsumenten.


Varför är de då så beroende av dessa kyssar? Enkelt. Dessa möhippor ÄR inga riktiga möhippor, utan fabricerade sådana. Det är helt enkelt ett gäng fula tjejer som tack vare den totala frånvaron av just hångel, känt sig tvungna att på detta sätt, i alla fall några gånger om året, få känna av en riktig mulning. De turas helt enkelt om att vara ”bruden”.  De kan köra detta koncept ett par gånger om året och bara loopa ”bruden”. För vem känner igen tjejerna i en möhippa? Killarna som köper deras kyssar gör det i alla fall absolut inte. Pengarna som de tjänar in, går helt enkelt till rekvisita såsom; Jättenappar, kondomer, plasttiaror och annat krimskrams. Sen händer det faktiskt, tro det eller ej, att en eller två av dessa ”gnuer” likt de riktiga afrikanska gnuerna får offra* (under-)livet för något ungt (bar-)lejon** under kvällen.


I övrigt brukar tjejerna vakna upp dagen efter hemma hos varandra, rejält bakis. Själva fullt okyssta är de i alla fall nöjda med att ”bruden” har sålt kyssar för 115:-. Redan till frukosten börjar de planera inför nästa hippa. Vems tur är det? Gick något sönder igår? Behöver vi byta ut dessa kondomer som vi köpte 1997, etc, etc.


Säg vad ni vill, men jag är övertygad…tills den dagen min sambo står där i gul kycklingdräkt med en jättenapp runt halsen och….skylten….SKYLTEN! NEJ INTE SKYLTEEEEEEEN!!!!!!


*Tänk bara på det gamla afrikanska ordspråket;

”Man kan visst älska med en gnu. Inte efter sex Jäger, men efter sju.”


**Dessa ”Lejon” är huvudsakligen ”gnuernas” manliga motsvarighet; It-nördarna. Ni vet de med rejält urtvättade pikéer från Dressman. Ännu mer urtvättade chinos från samma Dressman och med svarta lågskor med gummisula från Skopunkten. Många gånger extrautrustade med knölig ryggsäck från Fjällräven.


Mer om dessa lite längre fram, men när vi ändå är inne på ämnet hus- och andra djur.

Han smekte henne varsamt över bröstvårtorna. Då bet en av hennes valpar honom i handen.

Lev väl!


Neander Thal möbleras om.A Friday nights tale.

Det är ånyo fredag eftermiddag och revisor Neander Thal har beslutat att hans arbetsdag är till ända. Neander studsar ur sin snurrfåtölj  som tack vare att han lämnade den i så hög hastighet, fortfarande snurrar, när han släcker ljuset och lämnar rummet. Sakta avtar fåtöljens snurrande till det till slut bromsar in helt.


Snurrfåtöljen står där nu ensam i mörkret, till synes endast med ett skrivbord som sällskap. Om Thal som sitter på mig varje dag, ändå kunde sätta lite blommor i fönsterkarmen, mumlar fåtöljen för sig själv. Det hade ju trots allt skapat en lite trevligare miljö för oss. Trots sin höga ålder, känner sig fåtöljen relativt fräsch. Ok att Thal släpper sig nästan oavbrutet i mig, men å andra sidan går han ju hem rätt tidigt om dagarna, plus att han mest ränner runt i korridorerna i sin ändlösa jakt på kvinnliga kollegor. Detta ger ju ett reducerat slitage på min sittdyna, tänker fåtöljen, samtidigt som han ser ljuset slockna ute i korridoren. Jaha, där gick den siste tappre arbetaren hem till sitt. Hem till sitt, ja. Tänk den som hade ett ”hem till sitt”, säger fåtöljen till skrivbordet. Skrivbordet som inte gjort något större väsen av sig fram till nu, ruskar på översta lådan och säger; Vad yrar du om? Vi har ju varandra? Visserligen är Thal en gnällig fan, men han är ju sällan här och det är väl bra?  Dessutom är jag allergisk mot de flesta växter, så något botaniskt sällskap, är det sista jag önskar.


Däremot kunde väl Thal, städa av mig någon gång då och då? Här ligger ju halvårsgamla dossierer som han inte gått igenom ännu. Det är ett under att han inte får sparken, säger skrivbordet, som trots allt känner sig lite avig mot Thal, när han tänker efter.


Lugna ner dig, hör man en tunn gammal klädhängare i hörnet. Thal gör så gott han kan. Visserligen hänger han upp sig på mig varje dag, men det är ju det jag är till för, eller hur?


Tyst med dig, kontrar skrivbordet bestämt. Du är av ringa betydelse för oss. Det är ju jag och snurrfåtöljen som verkligen får dra det tunga lasset. Har du redan glömt senaste julfesten, då han frustande äntrade sitt kontor med den stackars flickan från receptionen i fast grepp om handen?


Han kastade sig upp på mig i hopp om att flickan skulle göra detsamma. Flickan skrek bara högt och sprang ut i korridoren. Där satt han. En ymnigt svettandes medelålders man som trodde att han med en katts smidighet  skulle kunna hoppa upp på ett skrivbord. Gee! Nä, vi måste göra något nu! Något drastiskt!


Lugna ner dig, säger snurrfåtöljen. Han är ju trots allt den roligaste vi har haft de senaste åren. Som han sitter och snurrar likt en karusell på mig, va? Visserligen några timmar mer än vad som borde vara brukligt, men ändå? Det enda roliga jag har om dagarna, fjärtarna till trots.


Plötsligt tänds ljuset i rummet! Där står Thal i dörröppningen. Var satte jag systempåsen, muttrar han. Han hastar fram till skrivbordet och råkar då slå i med foten på ett av skrivbordsbenen. Aj, hörs det dovt från bordet. Thal, rycker till. Va? Är det någon här? Kallsvetten rinner till och Thal står alldeles still. Se dig för, säger skrivbordet. Thal vacklar till av förvåning. Vad i…! Se dig för blindstyre, fräser nu skrivbordet. Thal böjer sig ner för att kolla om någon ligger under bordet och skojar med honom, men ingen där.


Nu börjar paniken galoppera fram genom Thal, men i samma sekund som paniken gör entré, skjuter skrivbordet ut översta lådan, som träffar honom rakt över käken. Thal tappar balansen, men innan han återfår kontrollen, drar skrivbordet till honom igen! Denna gång träffar han Thal med understa lådan rakt in i smalbenet. Thal vrider sig av smärta och faller till golvet med en duns. Den gamla luggslitna IKEA-mattan som legat tyst och still hela tiden, ger sig nu plötsligt in i leken. En lek som mer och mer liknar ett regelrätt överfall. Mattan flyger likt en stingrocka genom rummet och innan Thal vet ordet av, brottas han nu med en gammal matta. Denna matta som han stiger på varje dag med sina skitiga Ecco-skor. Jag är trött på dina jävla kängor, skriker den kinaimiterade lågprismattan. Du har gått på mig för sista gången! Nu känner Thal hur luften är på väg att permanent lämna hans lungor. Mattan har slingrat sig runt honom likt en jätteanakonda. Blå i ansiktet, försöker Thal klättra upp på skrivbordet. Dålig idé, eftersom skrivbordet nu förberett en ny attack. Med hela sin vikt, lutar sig nu skrivbordet över Thal. En kraftig duns hörs nu i hela byggnaden. Den sista sucken kläms nu ur Thals mun. Mattan glider majestätiskt tillbaks på sin plats på golvet. Vad skulle allt detta vara bra för, gnäller snurrfåtöljen, samtidigt som han hjälper skrivbordet tillbaks på plats. Den jäveln förtjänade det, flåsar skrivbordet. Klädhängaren står darrande i hörnet och kan inte tro sina ögon.


Fy, fan! Fy, fan, vad har ni gjort! Vadå! Jag har gjort något, skriker snurrfåtöljen. Det var inte jag!Du är lika skyldig som oss, säger mattan lite självbelåtet och med ett leende i fransarna. Du behöver inte oroa dig ”rockis”, säger skrivbordet. Tror du de kommer att misstänka ett gäng gamla kontorsmöbler? Nä du, min klene vän, de kommer bara tro att han suttit och haft happy hour med sig själv och trillat av stolen och dött.


Men spritflaskorna står ju kvar oöppnade i systempåsen, kontrar klädhängaren.Ok, säger skrivbordet och slungar ut telefonsladden likt en lasso mot påsen. Med en snärt rycker han ut en flaska rom ur påsen. Allting påminner mest om ett indiskt reptrick, när han dänger ner flaskan i huvudet på en redan avliden Thal. Men då rycker det plötsligt till i Thals kropp! Han är inte död, men minst sagt yr i bollen försöker han ställa sig upp. Vad hände? Har jag drömt? Han tittar sig runt i rummet. Konstigt, jag drömde att mina möbler ville slå ihjäl mig. Med ett snett leende tittar han ner på golvet och ser återstoden av den romflaska han hade hoppats få njuta av senare på kvällen. Jag måste somnat på snurrfåtöljen, tänker Thal för sig själv. Plötsligt rycks dörren upp! Vad händer, frågar en kvinna i övre medelåldern. Eh, jo, jag måste ha somnat i fåtöljen, svarar Thal. Kvinnan som just gått på sitt kvällspass som städerska och således alert, sneglar på den krossade flaskan. Hm, ja, ja, muttrar hon. Jag har satt på larmet på denna våningen, så se till att masa sig härifrån omgående.


Visst, svarar Thal. Jävla kärring, tänker han för sig själv, medan han plockar upp systempåsen som reducerats på sitt ursprungliga innehåll. När han sakta lämnar rummet, tittar han ner i påsen. Hur fan ska jag bli full på två mellanöl, säger han nästan som om han sa det till klädhängaren. Var glad att du lever, min vän, tänker klädhängaren. Thal stänger dörren och skyndar till T-banan.


Han kom undan ikväll, men vänta bara, hör man mattan. Den något solblekta, men högst omoderna gardinen som inte varit involverad överhuvudtaget i kvällen aktiviteter, krystar ett svagt; Jag är med nästa gång. Thal är ett kräk! Han brukar stå här bakom och drägla samtidigt som han stirrar på tjejerna när dom äter sin lunch ute i parken här nedanför.

Kontorsmöblerna fnissar ikapp samtidigt som den sena fredagskvällen gör entré. Endast en klädhängare står där tyst i hörnet.

THE END.


Coming soon to a blog near you!Nu tänkte jag sakta men säkert lugna ner mig här hemma och lyssna lite på Foo Fighters. Innan jag släpper taget om er, vill jag påminna er om att på måndag presenterar jag min mycket kontroversiella teori om möhippor "Varför är där aldrig några snygga tjejer med på möhipporna?". Sen glömmer ni inte att imorgon kommer en riktigt lång och tråkig historia om hur revisor Neander Thal möblerades om. Mycket nöje då.

Förresten! Blir den mjölk som passerat genom en präst, pastoriserad? Ja, om han är steriliserad.

Dagens CNT!

Vilken känd svensk underhållare upptäckte indianerna?

?

Magnus Här é en stam!!PSST! På tal om något helt annat, så hade vi när jag växte upp, en larv som maskade och en mask som larvade sig. Detta upphörde när vi skaffade fågel.


Yrkesguiden vi önskade fanns.Ja, såsom aktivt arbetssökande eller öppet arbetslös som det heter, önskade jag ibland att det fanns ett större urval av yrken att välja mellan. Därför uppfann jag lite nya yrken i morse när jag var ute och gick.

Här nedan har jag listat dessa och om ni anser att något eller några av dessa bestämt existerar, ring mig, så jag kan söka!

Ångestladdare

Yrkeskonstnär

Salmonellaterapeut

Insektshotare

Pjäsförstörare

Sillillustratör

Hönshatare

Hotellvetare

Onanist

Kyrkbänksrättare

Företagskittlare

Dammråttetämjare

Kuddkrigare

Meningsbyggare

Gomsegelfantast

Engångsläkare

Brevbombsbärare

Salivgivare

Tryckfelsnisse

Självförsvarsadvokat

Bankomatstädare

Hällristare

Cykelimitatör

Vittne

Hells Angelsräknare

Prototyp

Bordellpappa

Jourhavande fiskare

Kollekthåvsreparatör

Köbildare

Legitimerad möbelmassör

Tankeställare.


Ja, det var några exempel. Nu är det säkert några av er (tre) som tycker att ett eller flera yrken redan existerar som sagt men ta kollekthåvsreparatör t.ex. Det är ju rimligt att tro att en kollekthåv någon gång kan gå sönder eller slitas i stycken vid högmässan. Men då tror inte jag att prästen skickar den till en speciellt utbildad håvreparatör i Vatikanstaten eller något liknande, utan han tar helt sonika hem den och sitter framför Wipe-Out på Kanal 5 och syr ihop den. Detta gör honom dock inte till en kollekthåvsreparatör, utan han är helt enkelt en präst som fixat håven. Annars kan man ju tänka sig att påven fixar håven, men så är det alltså sannolikt inte.

Förresten! Boxarens hemorojder, upptäcktes i ringen.


Alkoholrelaterade skämt.


Det händer med jämna mellanrum att jag drar (skriver) alkoholrelaterade skämt, där jag många gånger själv klär skott för själva skämtet. Därför vill jag nu bara tydliggöra att det handlar om fabricerade lögner och inte en bild av hur jag håller mig till sprit. Jag skrev t.ex häromdagen att jag drack mig full på åtta öl etc, etc och det var självklart ett skämt. Det är ju lätt hänt att en fjäder blir en höna som blir att jag drack mig full på åtta öl. De flesta vet ju att det krävs mer än så för att jag ska bli full. Sen vore det ju synd om min rara lilla mamma fick höra av någon att jag var alkoholist. Nä, numera blir det kanske 2-3 glas vin samt 1-2 glas konjak eller calvados per vecka. Vinet får gärna vara en Marguax från Chateau la Gurgue alternativt en Château Haut-Brion och konjaken helst en Hines Antique XO 1er CRU alternativt hembränt och Saturnus essens som går att hitta i de flesta livsmedelsbutiker. Hick!

Nä, men för att återgå till allvaret tänkte jag ge er ett exempel på skämt som kanske kan upplevas som att det handlar om mig i.o.m att jag skriver jag, men som då helt enkelt ska tolkas som, låt oss kalla honom Mr X.

Här börjar skämtet.
Nu har jag har lagt spriten på hyllan. Jag la den på andra hyllan, så att jag lätt kan nå den om jag blir törstig.
Här slutar skämtet.

Ps. Jag har personligen all min sprit på översta hyllan, då min lille son precis har lärt sig att stå på tå. Ds.

Förresten! Gråsparven gillade inte vad han fick att äta, men han höll masken.
OBS! Detta sista var också menat som ett skämt, dock helt alkoholfritt.

Celebrity Name Twisting!VARNING! Leken som presenteras i texten nedan är starkt beroendeframkallande. Känner ni att ni lägger mer tid på att komma på sk. Twistings än att jobba, umgås med familjen eller läsa min blogg, bör ni omgående uppsöka samtalsterapeut .


Jaha, då var det dags att presentera Celebrity Name Twisting (CNT) för omvärlden (mina tre läsare) i hopp om att den sprider sig likt pollen för vinden.


Historik

CNT uppfanns av min storebror Mikael på en av hans resor runt jordklotet i mitten av 90-talet. Detta var helt enkelt ett sätt att få tiden att gå på de långtråkiga flygningarna. Eftersom min bror till yrket sysslar med tennis, var de första ”twistarna” många gånger relaterade till kända tennisspelare, men då och då även kändisar från andra sporter. Gärna golf och fotboll. Mikael presenterade leken för mig en härlig sommarkväll på Lilla Torg i Malmö och sen dess håller vi på varje gång vi träffas. Mikael ska ha all cred av att ha hittat på själva leken, men namnet Celebrity Name Twisting har undertecknad kommit på. Observera att namnet ligger på remiss för namnskydd. Så Fuck off om ni tänker sno det!


Egentligen krävs inga längre förklaringar för att få er att sätta igång med CNT, utan det enklaste är faktiskt om jag ger er några exempel. Eller några klassiker som vi säger i branschen. Det bör också förtydligas att CNT är en lek och inte ett spel. Man kan inte vinna poäng utan endast respekt och kärlek från sina vänner om man är kreativ och har en viss fallenhet för ordvitsar. Leken lämpar sig bäst om man är två personer eller fler. Skulle man mot förmodan spela med sig själv, händer det som oftast händer när man talar med sig själv. Folk i ens omgivning, höjer på ena ögonbrynet och tänker; Vilken byfåne! Man kan leka överallt och det har visat sig att i vissa sammanhang lämpar den sig utmärkt. Som tex på herr/dammiddagar, restaurangbesök eller när man väntar på den långsamme bartendern i baren som bara serverar snygga tjejer och hellre tar rökpaus än serverar dig trots att du lägger ut 45 ggr mer pengar på drinkar än vad ovanstående tjejer gör. Fy fan!


Det finns dock situationer då man bör undvika att ”twista”. Dessa är; under pågående samlag*, i samtal med trafikpoliser**, under pågående rotfyllning***. *Din partner vill eventuellt att du fokuserar på henne/honom. **Din polis vill eventuellt (absolut) att du fokuserar på henne/honom. ***Din tandläkare vill att du håller käften.


Ok, nu till några av de utlovade klassikerna, så ni kan få klart för er vad för jävla lek det är jag tjatar om.


Exempel 1.

Person 1: -Vad heter de tre kända svenska tennisbröderna?

Person 2: -?

Person 1: - Game, Set och Match Wilander!


Exempel 2.

Person 1: - Vad heter Agassis bror?

Person 2: - ?

Person 1: - Den andre Agassi!


Exempel 3.

Person 1: - Vilken tennisspelare snöt sig i sidbytet?

Person 2: -?

Person 1: - Snoris Becker!


4:e och sista exemplet.

Person 1: - Vad heter världens tröttaste golfspelare?

Person 2: -?

Person 1: -Gäspar Parnevik!


Ja, och så där fortsätter det. Dessa var några av de som dök upp först och självklart finns det hundratals mycket bättre och kanske mer aktuell på lager, men de sparar jag. Glöm bara inte att CNT är starkt beroendeframkallande och kan skapa kaos. Som tex när en av Sveriges mest kända möbeldesigner, ignorerade sin varmrätt på den kända japanska malmökrogen Isakaya Koi för några år sedan, för att helt och hållet dedikera sig åt att komma på nya ”twistings” under kvällen. Hans flickvän var väldigt irriterad, tills vi sög in henne i leken också. De fick slänga ut oss vid stängningsdags!


Ok, en sista innan jag lämnar över leken till er att leka.


- Hemma hos vilken amerikansk filmstjärna, serveras endast kaffe?

-?

- Nick Noll te!


Have fun och tycker ni leken suger……don´t blame me, blame yourselves!

 


Bertil-Bo Brinks BB-bekymmer

Med jämna mellanrum kommer jag att publicera inlägg eller rättare sagt små märkliga anekdoter. Dessa ska tas för vad de är. JÄVLIGT roliga. Nä, dessa små berättelser är mest till för att ni inte ska tycka att jag är helt normal. Den första berättelsen är lika kort som den är knäpp och handlar om ett lite vilse par som bor i låt oss säga nedre Mälardalen. På fredag tänkte jag att ni skulle få läsa om hur relationen mellan revisor Neander Thal och hans kontorsmöbler plötsligt tar sig fysiska uttryck. Men det är först på fredag. Nu annat ur min kulpåse. Det var en relativt betydelselös söndagseftermiddag som hemslöjdaren och tillika sillillustratören Bertil-Bo Brink, bestämde sig för att aldrig mer syssla med något. Bertil-Bo´s fru Ingaliv, som sedan tre och ett halvt år tillbaks jobbar med fullt ok kollegor, blev oerhört upprörd, när Bertil-Bo meddelar henne om sin nya livsstil. -Hur i helvete ska vi nu ha råd med fler barn?, skrek ingaliv, som mycket riktigt är hennes namn. -Fler barn?, replikerade 3B (som Bertil-Bo ogillade att bli kallad). -Vi har ju redan tre! Ett av varje! Ingaliv som för dagen var klädd, sänkte sitt onormalt ovala huvud och sa med darrig röst; -Men, jag är ju redan med barn. Va, är du säker på att det är ditt??, skrek 3B (Bertil-Bo ogillar verkligen detta smeknamn). -Mitt och mitt, det låg här i magen när jag vaknade i morse. SENSMORAL; Att skolka från biologilektionerna, kan få katastrofala följder. THE END. Psst, förresten. I lördags blev jag aspackad på åtta öl. För att undvika att detta händer igen, ska jag dricka nio öl denna lördag. Fortsätt nu ha en go tisdag och fundera inte allt för mycket på saker.

Sean Connerys badbyxor!Ja, då klottrar man ner de första bokstäverna i sin första blogg. Egentligen vill man ju börja så där storartat att människor lägger ner sitt jobb för att läsa en, men för mig får det istället handla om att få båten i sjön för att kolla så den helt enkelt flyter först. På tal om vatten, så efterlös jag Sean Connerys badbyxor från hans James Bonddebut Dr No, på Facebook härom veckan. Detta för att förhoppningsvis hitta några som tillnärmelsevis liknar dessa, lagom till badsäsongen tar vid. Nu upptäckte jag efter närmare research att de badbyxor jag trånat efter i över 20 år, de facto satt på Ursula Andress och jag kommer aldrig att kunna trolla fram den kroppen till juni. Tro mig, hade jag kunnat trolla, hade jag trollat fram hennes kropp och det nu! 60-talsversionen alltså. 2010-talsversionen påminner nog mer om en europakarta tatuerad på en gnuhud. Vi skall dock alla den vägen vandra. Den sk. Gnuvandringen. 

Nä, det blir väl de där lagom grungiga surfarshortsen jag köpte i Florida för två år sen som hänger runt höften även denna sommar? Överdel får jag köpa lite senare.

Förresten! Hörde ni att bankrånaren tog sedlarna dit han kom?

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0