Varför kan inte gamla människor tugga tuggummi?Hej Geléhjärtan!

Hur kommer det sig att personer över 60 inte kan tugga tuggummi, utan att det ser ut som en ko som idisslar?

Tuggummit i dess nuvarande form, måste för bövelen funnits i alla fall 60-70 år? Eller hur?

Dessa 60 plussare, måste ju ha kommit i kontakt med konceptet tuggbart gummi i unga år och haft massor av år på sig att prova och träna?

Nä, nu sitter de där ute på bussar, tåg och parkbänkar och idisslar sina jävla tuggumin så käkarna är på väg att hoppa ur led! De tuggar så att käkarna rör sig mer i sidled, än fram och tillbaks och upp och ner. Visserligen tycker jag att de är något bättre än de som envisas med att tugga med vidöppen mun. Ni vet, dom som ser ut ungefär som att de försöker prata under vatten.

Den sistnämnda kategorin är oftast tjejer i 30-40-årsåldern med dragning åt den lite tuffare livsstilen. Orakade, lite svettiga, svart hår med vita slingor och något för mycket råttfärgad utväxt samt tribal-tatuering i svanken och piercing i näsan. Har man riktig otur och kommer för nära en sådan tjej på bussen, kan man snabbt avgöra vad hon ätit till lunch. Inte genom lukt, utan genom att man ser hennes sista tugga guppa där nere i halsen.

Tillbaks till de idisslande pensionärerna. Eller pensionärer, är denna kategori inte i egentlig mening. De riktiga pensionärerna har sedan ett tag tillbaks gett upp tuggummin, då de ställer till mer i munnen, än tillför njutning. Hur många löständer har inte fått kasseras genom åren på grund av tuggummin såsom Hubba Bubba, V6 och Stimorol? Att blåsa bubblor, kommer inte på frågan, då deras lungor är lika starka som tyget i Bockstensmannens mockajacka.

Nå, juniorpensionären som sitter likt Mamma Mu på bussen och tuggar om sitt tuggummi likt ett lejon som fått jordnötsmör i gummen, tuggar så hårt att hennes glasögon är ovanför hennes panna i varannan tugga.

Sen finns faktiskt raka motsatsen också. De som "minituggar". De som anser att det där idisslandet tillhör den obildade pöbelns sätt. Själv sitter de minsann och gnager på sitt tuggummi för att inte störa sin omgivning. Hallå! Lika störande att se kärringar (för det är kärringar åtta gånger av åtta) sitta likt hamstrar och tugga på ett tuggummi som de började på redan dagen innan. Ni förstår, den generationen, slänger inte sina tuggummin, utan de lägger dem fint på nattduksbordet, för fortsatt gnagning dagen därpå. Nu sitter de där på tunnelbanan likt Fru Pruzelius (Prussiluskan) med hela ansiktet format som ett förbannat marsvin.

Kanske inte konstigt att de inte känner till bättre tuggummihyfs. Detta är ju generationen som hoppade jämfota och klappade händerna som dresserade sjölejon, när deras mammor gav dem, vad vi i Skåne kallade "Floddamaod". Dvs, de såg som godis, en bit bröd där mamma smetade över det fettet som blivit över i stekpannan efter att man tex stekt bacon. Mums!

Godis utöver det vanliga för denna generation, var annars Candysocker. Stenhårt socker som satt på en tunn bomullstråd. Den vita varianten såg lite ut som oslipade diamanter för att eventuellt ge er en igenkännande bild.
Oj, vad det måste ha krackelerat tänder på lördagarna i Sverige? Tandläkarna gjorde sig förmögenheter på detta godis. Dessutom fanns det inte som idag, 1200 olika sorters tandkräm och elektriska tandborstar, utan våra föräldrar fick hålla till godo med Stomatol och en tandborste som mer påminde om en mindre skoborste.

På tal om tandborstning, så läste jag för ett tag sedan att de gamla indianerna i Amerika, rengjorde sina tänder med salt. Med detta i minne, och med en tanke om att salt säkert var ett effektivt slipmedel, testade jag faktiskt att doppa tandborsten i salt härom veckan.

Det tog 24 timmar innan mina salivkörtlar slutade producera saliv. Jag var så uttorkad att mina ben såg ut som kantareller och mina ögon stod ut likt Marty Feldmanns. Ergo, inget jag rekommenderar.

Nä, jag får leva med mitt flädersaftsgula leende, men med norra Europas finaste ben.

Må nu gott och framför allt...ät gott, men glöm inte att borsta tänderna. Kombinera gärna med ett för tänderna välgörande tuggummi. Men för Guds skull, håll munnen stängd!!!

Kommentarer
Postat av: Mormor

Not so very funny!

2010-09-18 @ 23:07:11
Postat av: Bella

Förbannat marsvin??

2011-05-09 @ 11:01:45
URL: http://daniellaibis.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0