Ett kungarike för en programledare!Det var bättre på Lennart Hylands tid! 

Varför får vi inte fram duktiga, kompetenta och framförallt underhållande programledare i detta landet?

Självklart var det inte bättre förr! Det går såklart inte att jämföra en Lennart Hyland med sin kostym, sin kanal och sin flaska whisky om dagen, med dagens engångsartiklar till tv-personligheter. Det är andra förutsättningar och vem vet hur länge Hyland hade fått leda sina program i dagens mediaklimat?

Oavsett om det är bättre eller sämre nu, kan vi uppenbarligen inte hitta bra underhållare. Vi låter fortfarande Adam Alsing gå in och hålla upp de enklaste av programidéer, men lik förbannat blir det alltid Tur i Kärlek, när han öppnar käften. Killen ser inte bara ut som för 20 år sen, han har ju inte utvecklats ett dugg. Pubertalhumor och för liten kavaj. Han må vara duktig på Äntligen Morgon där han slår ut hillbillys i parti och minut i fråga om allmänbildning, men inte f-n kan han leda större underhållningsprogram, utan att man hela tiden utsetts för pinsamma tysta pauser. Hans skämt hör hemma på fritidsgårdar och hans kavajer som överdrag till husvagnar. Undrar i vilken biljettlucka han suttit och stämplat SL-biljetter om hans pappa inte öppnat upp tv-dörrarna för honom?


Kolla som han gömmer in Agneta Sjödins arm för att man inte ska se att hon inte når runt honom. Ni som undrar varför han numera gömmer sig i sitt oansade skägg, behöver bara titta på denna bilden. Ett riktigt radioansikte!

Nu är ju inte Herr Alsing helt ensam om att vara en usel underhållare, utan det finns en hel armé efter honom. Hur långt i Talang hade tex Tobbe Trollkarl och Markoolio själv nått om de ställt upp helt okända? Till parkeringsplatsen kanske? Markoolio hade nog kämpat sig in till cafeterian i alla fall och hunnit med en chokladbulle och två Fanta apelsin, innan han gråtandes blivit hemkörd av sina föräldrar.

Sen ska man inte glömma bort de tre personer som ska välja ut landets talanger. Oj, oj, oj, vilket järngäng! Bert i all ära, men vore det inte för att han är orädd för att bråka med Skatteverket och dessutom ser ut som en törstig marulk, hade han varit helt okänd för oss svenskar. Charlotte Pirelli var ganska talangfull när hon höll sig till dansband och inte bytte ut sina kroppsdelar mot Barbiedelar hela tiden. Den siste killen vars namn jag inte ens känner till, har väl som största merit att han är kompis med en annan supertalang, Britt Ekland. 

Sen envisas man med att pressa ut det sista blodet ur Bingolotto. Varför? Ett programkoncept som dog i samma sekund som Leif "Loket" Olsson köpte sin bungalow i Thailand och inte har setts sen dess. Jag tror han jobbar som "buktalare"* i en bar i Phuket? Inte en enda programledare har fått medelsvensson att stanna kvar i rutan! Nu beror det såklart inte bara på usla programled...jo, det gör det. Förutom Kronér då, för han är bra(!).
*Läs om buktalare i Thailand i tidigare inlägg.

Jo, han är faktiskt bra, men han får göra lite väl dammiga program bara. Precis som Settman. Visserligen ger Peter Settman mig det där intrycket av att vara lite utvecklingsstörd, eller i alla fall att han inhalerar poppers i parti och minut, men jag gillar honom.


Poppers. En hjärtmedicin som blev en väldigt populär partygrej, när man upptäckte att man asgarvade i tjugo sekunder om man tog ett djupt andetag.

Kristian Luuk lyckade i alla fall hålla oss intresserade i några säsonger av Sen Kväll med Luuk, men det var ju en rip off av The Late Show med David Letterman och inget annat. TV4 hade råd med några bra gäster, alltså ville vi titta en stund.

Sen måste någon förklara fenomenet Skavlan för mig? Vad är det som gör att vi måste plocka hit en helt vanlig person som inte berör någonstans, för att göra ett jobb som min granne klarar av OCH ge honom tv-priset Kristallen?? Vad gör karlen som är så speciellt? Han sitter i en vanlig stol och ställer vanliga frågor till ok intressanta människor sen slänger han sitt vanliga manus bakom sitt vanliga sig och säger godnatt!

Ja, så jag kan bara summer detta med; FAN, VAD JAG ÄR AVUNDSJUK!!!!


Kommentarer
Postat av: Rolf K

Hahahah på dom bara. Håller med och detta berör du med precission. :))) Skalvlan gör bra mix av personligheter inget annat.

2010-06-07 @ 11:59:15
Postat av: Vicky World

Underbart, mitt i prick Masse mann.

Är det dags?

2010-06-07 @ 14:20:43
URL: http://www.vickyworld.se
Postat av: Rutger

Håller med i mångt och mycket. Settman=Poppers! Ha ha! Klockrent!! Att Skavlan går hem och att han är "vanlig" är väl precis det som gör det intressant! Varför går han hem hos gemene man medan andra kunniga inte gör det? Uppenbarligen gör han ju något rätt! ..men utan intressanta gäster är han ingenting! En annan profil, den gode Ekwall, är både älskad och hatad, men han gör bra fotbollsprogram med den långe Lundh, Hussfelt och Kåmark! Klart bäst just nu!

2010-06-07 @ 15:31:58
Postat av: Dodo

Skavlan är bra därför att han lyssnar. Eller låter oss tittare lyssna. Det är nästan unikt. Parkinson är en annan lika skicklig programledare. Sverker Oredsson är precis den motsatta.

2010-06-07 @ 15:58:29
URL: http://snickesnack.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0