Potatis i storarummet?Hej röstberättigade!

Då var det måndag efter riksdagsvalet och resultatet har tvingat fram en del rynkade pannor, minst sagt.

Jag är inte speciellt politiskt intresserad och kan därför inte ge mig in i någon djupare diskussion om huruvida skadligt eller inte detta är för Sverige.

Det jag däremot kan ha åsikter om, är varför man väljer att rösta på Sverigedemokraterna?

Att lägga sin röst på SD, är som att ta ut en spelare i svenska fotbollslandslaget som bara kan nicka...och det mot eget mål.

För Jimmie Åkesson att komma in i riksdagen, är som att köpa sig en plats i Idol-finalen och bara kunna spela dragspel. Visst att det finns några som älskar skiten, men hur känns det för oss musikälskare?

Visst att vi lever i en demokrati. Vi är förmodligen det mest demokratiska landet i världen, men varför missbrukar folk det då? Idag säger många att vi är alla förlorare. Ja, vi sitter i alla fall i samma båt. SD-anhängarna höjde sina glas igår, men tänker de på "Den stora bilden" alls? De röstar på SD, för att de är övertygade om att alla utlänningar (undantaget britter, tyskar och nordamerikaner), snattar på deras närbutik och odlar potatis i storarummet. Man har med sig gamla förutfattade meningar in i röstbåset. "Nu ska vi fan visa dem!" "Packet ska kastas ut!"

Det finns stora problem i vårt samhälle. Integrationen och brottsligheten är två av dem, visst. Det är problem som vi ligger väldigt emotionellt nära i våra egna vardagar. Vem vill bli rånad eller misshandlad? Vem vill att hedersmord ska begås osv, osv?

SD utnyttjar våra känslor och har dessa två ämnen som huvudsaklig ideologisk drivkraft. Bekämpa brottsligheten och invandringen.

Vad ska de göra åt vårdkrisen, pensionärerna, jobben, miljön, vägar och skolor etc, etc?

De som röstar på SD, tror att allt blir bra, om vi bara blir av med buset och invandrarna, sen löser ju de andra politikerna resten. Eller hur?

Nä, vi sitter alla i samma båt. Det är dock till skillnad från vad en riktigt ättikssur Mona Sahlin, sa i tv igår, inte Fredrik Reinfeldts fel, utan SD och de vilseledda människor, som medvetet eller ej, skapade parlamentariskt kaos igår genom att rösta som de gjorde.

Nu hoppas jag (mot bättre vetande kanske?), att Maria Wetterstrand tar sig ur sin försenade trotsålder och samtalar med Fredrik Reinfeldt på en vuxen nivå. Varför inte ge henne Miljöministerposten tex.?


Sossarna och Magika de Hex (se tidigare krönika), bryr sig ju bara om MP och V, när de behöver dem, ändå ju.

Varför Vänsterpartiet med Hedenhösaren och människoföraktaren Ohly, får existera, är för mig lika förvånande som att SD får luft.

Att fria till sin älskade på det sätt han gjorde i tv, är ju det minsta problemet. Synd att vi människor glömmer så snabbt, men om alla kan minnas Ohlys bakgrund och värderingar lite bättre, kanske han borde hatas lika mycket som Jimmie Åkesson?

Jobb och lite mer pengar i plånboken, är nog det allra viktigaste för de flesta, så jag gratulerar därför det svenska folket till valet. SD kommer nog likt Ny Demokrati, att förr eller senare, skjuta (för vapen har de nog fan?) sig själv i foten.

Vi får hoppas att Basil Fawltys replik ur Pang i bygget, inte blir sanning.

"This is exactly how nazi-Germany got started"

Lev väl och jag ska försöka att inte vara så allvarlig i nästa krönika.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0