Snart ringer det in!Hej igen smultron på tråd!

Man kan ju inte undvika att uppleva den parlamentariska soppan likt en skolgård för lågstadiet!

Gängbildningar och mobbing. Vissa är tuffa, medans andra springer mest runt och skvallrar för fröken.

Man kan ju undra om Reinfeldt stulit Mona Sahlins spade i sandlådan, eller nått? Jag upplever henne som ytterst omogen och väldigt okritisk mot sig själv. Det är alltid någon annans fel. Buhu! "Jag ska minsann skvallra!"

...och inte helt oväntat vill ingen leka med Lars Ohly längre. Ohly, Dole Doff! Du é ute!!! Vem förutom Ohly själv, ville egentligen ha med VP i Riksdagen? De som röstar på VP, gör det väl mer av arv än miljö? Snacka om omoderna!

Maria Wetterstrand har tagit med sig sin fotboll i Papier Maché och kräver att få var med och lira. "Sparkar man bara inte så hårt på den, så håller den."

‎Olofsson, Hägglund och Björklund står gömda bakom Reinfeldt och tittar ner lite blygt, samtidigt som de ritar figurer i sanden med sina fötter. Reinfeldt står med en riktig läderkula i handen, en slangbella i bakfickan och tuggar överlägset på ett Hubba Hubba.
Han signalerar självsäkerhet, men innerst inne är han rädd att inte få ihop laget innan det ringer in. "Vi behöver någon i backlinjen", tänker han. "Jag litar inte på att de andra tre, håller tätt."
"Blir det några läckor, vill jag ändå kunna kasta in Wetterstrand för att täcka upp." 

Allt detta medan Jimmie Åkesson sitter och karvar in nazisymboler i en träbänk i väntan på att sno bollen, när de börjar lira. "De ska få se." "När jag har snott bollen, springer jag upp på gymnastiksalstaket och hotar med att sticka håll på den, om jag inte får vara med."

Bodström som står och hoppar upp och ner, likt en kissnödig chimpans, lovar att fixa in alla på Undici, om han får vara med och spela."Undici"? "Där har väl inget haft kul sedan de flyttade?", väser Olofsson.

Mona Sahlin, har nu hittat sin spade. Det var inte alls Reinfeldt som snott den, utan hon hade av misstag, suttit på den och den hade kommit ner under sanden. De andra i sandlådan, var redan klara med sina sandslott, så Mona sparkar ner tre av dem, skriker att det var Hägglund som gjorde det och springer sen gråtande in i kapprummet.

Därinne står vaktmästare Göran Persson och ger sken av att vilja trösta henne, men egentligen stod han och tömde skolbarnens fickor på godis.

Snart är rasten slut och barnen måste hitta sin stol i lektionssalen. Vem sitter längst fram? Vem blir tvungen att hänga på stolen, längs bak i klassrummet? Vem kommer att alltid komma för sent? Vem är det som hela tiden sitter och kastar suddgummi på de andra för att få uppmärksamhet? Vem kommer skolka mest?

Vem som kastar paj i matsalen, vet vi ju redan vid det här laget.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0